Obsah fóra Pet Shop Boys v hloubi noci Pet Shop Boys v hloubi noci
...endless thoughts and questions...
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   RegistraceRegistrace
 stránky Pet Shop Boys v hloubi nociWeb   spřízněný internetový hudební obchodShop   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Můj pátek 11. 8. 2006 (slohová práce)

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Pet Shop Boys v hloubi noci -> Pet Shop Boys
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tom
Site Admin


Založen: 1.5.2006
Příspěvky: 874

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2006 18:17    Předmět: Můj pátek 11. 8. 2006 (slohová práce) Citovat

Osnova:

TV
LP
PSB
Expo
Závěr


Po všelikých přípravách během dne (měl jsem dovolenou) jsem po páté hodině, oblečen do trička s nápisem "I'm With Stupid", šipkou a nápisem "Pet Shop Boys" na rukávu, vyrazil z naší vísky směr Praha. Sice výlet málem skončil hned za rohem, protože jsem byl myšlenkama trochu mimo a na křižovatce, kde projede tak jedno auto za hodinu, jsem zapomněl dát přednost, ale vše dobře dopadlo. Cesta probíhala bez problémů, jen mě trochu děsila zatažená obloha na západě.

Po půl sedmé jsem dorazil na Výstaviště, zaparkoval u sportovní haly a spojil se s panem Martinem Štefanem, producentem pořadu Poprask (ČT), se kterým jsme se měli sejít kvůli natočení rozhovoru o PSB pro reportáž o této skupině (viz starší zpráva v e-mailovém fóru a http://www.psb.php5.cz/viewtopic.php?t=66 - mimochodem, docela mě překvapilo, že se nikdo jiný neozval).

Chvilku poté jsme se setkali před vstupem na Výstaviště. Pana Štefana doprovázela redaktorka Kateřina Rathouská (která se mě měla "ptát na všechno", jak mě upozornil producent), kameraman, zvukař a osvětlovačka (jestli jsem tu funkci nepoplet). Nějaký čas jsme věnovali hledání vhodného místa pro natáčení - Ministry byli opravdu slyšet - až jsme skončili v jedné ulici u Veletržního paláce.

Bez zbytečných průtahů se šlo na věc. Dostal jsem do ruky mikrofon, tým se připravil a už paní redaktorka položila první otázku (pěkně z voleje, předem jsem netušil, co bude). Celkem byly otázky snad čtyři, pokud si to dobře pamatuju, a to zhruba takovéto - co se mi na PSB líbí, co konkrétně na písničkách, předchozí koncerty PSB v Praze a fanoušci v ČR.

Takže jsem něco odblekotal, šlo to dle mého celkem dobře, jen při první odpovědi jsem byl upozorněn, abych odpovídal úplně celou větou (tedy ne jen "líbí se mi...", ale "na PSB se mi líbí..."), a směrem na redaktorku jsem taky moc nekoukal, spíš jsem bloudil očima sem tam. Každopádně snad to bude použitelné (taky jsme byli domluveni, že jim předám nějaké fotky výstřižků a podobně, pro obrazové doplnění rozhovoru) a pravděpodobně v pátek 8. září v 18:30 na ČT 2 v pořadu Poprask by tak mělo být vidět a slyšet nejen interview s PSB a něco z jejich vystoupení, ale doufám i tento rozhovor se mnou.

===

Pak jsme se rozloučili a já se přesunul ke vstupu do areálu Love Planet. Po chvíli čekání ve frontě jsem se dostal dovnitř (bez toho, že by někdo kontroloval obsah mého 30litrového baťohu). Chvíli jsem hledal stánek se suvenýry (ten byl trochu jinde, než jak bylo vyznačeno na mapce; nakonec mě nasměroval jeden barman - když jsem se ho na ten stánek ptal, v potvrzovací otázce - zřejmě si všiml mého trička - zmínil přímo Pet Shop Boys). Tam jsem koupil dvě trička (s obrázkem a se "Sodomou").

Potom jsem se přesouval blíže k pódiu č. 1, kde měl proběhnou koncert PSB. Omrknul jsem místo srazu (další chyba v mapě - Lipton bar tam nebyl), ještě před vystoupením J. A. R. jsem se pozdravil s Tanjou ze Švédska a s dalšími fanynkami z Ruska, které už čekaly v první řadě. Ještě před půl devátou jsem se sešel s Paulem. Pak jsem se na chvíli vydal pro dvě CD za Karlem, našel jsem ho společně s Danem a Liborem.

Pak jsem se vrátil za Paulem, našli jsme u (jinde umístěného) Lipton baru elegantní Maj a pak se všichni vrátili na místo srazu. Paul pořád řešil moje tričko; záhy dorazil Flyer a na poslední chvíli i "oranžová" Andynka, a kdyby nebyl nejvyšší čas se přesunout do "kotle", mohli jsme pomalu uspořádat soutěž Miss fanynka PSB.

Naštěstí se naplnily předpoklady, že po koncertě J. A. R. hodně lidí odejde, takže nebyl takový problém se dostat do popředí. Nakonec jsem skončil v první řadě u Tanjy, téměř naproti Chrisovu "stanovišti" (trochu směrem doleva). Andynka a Maj byly prakticky hned za mnou, Paul a Flyer někde jinde. Za mnou stála jedna upovídaná a poněkud řekněme zvláštní fanynka, která nás zásobovala různými (spíše méně) zajímavými historkami.

Od Tanjy jsem se dozvěděl, že PSB mají být ubytování v nedalekém hotelu Expo (viděla je tam Tanjina maminka ve výtahu), tak jsme se domluvili, že tam ihned po skončení koncertu poběžíme a zkusíme získat autogram či společné foto (koneckonců to byl i jeden ze dvou plánů, které jsem měl dopředu připravené).

===

Atmosféra i dav postupně houstly a něco po půl desáté to propuklo. Nejdříve na úvod pasáž z hudby k filmu Psycho, pak God Willing a poté konečně "normální" písnička Psychological. Na začátku se zdálo, že Chris má nějaký problém s klávesami či se zvukem, protože něco probíral s programátorem Petem Gleadallem. Ale pokud něco nebylo v pořádku, zřejmě se to do něj brzy dalo.

Show byla výborná. Uprostřed pódia stála konstrukce ve tvaru jakési kostky potažené plátnem, která sloužila k různým účelům. Dalo se jí všelijak procházet, promítat na ni projekce, rozevírat a rozdělovat a podobně. Při přechodu mezi písničkami Minimal a Shopping se tam blikající "Minimal" změnilo na blikající "Shopping", při Where The Streets... nebo Dreaming Of The Queen mohli vidět diváci záběry v prvním případě Neila, ve druhém z pohřbu princezny Diany.

Při písničce Rent seděl Neil uvnitř kostky, schovaný za plátnem. Při Always On My Mind se na pódiu objevily zvětšené hlavy Neila a Chrise, zpoza kterých vylézali legračně vyparádění tanečníci (kostkované sako, chvíli měli na hlavě kytku, chvíli atrapu kytary...).

Zvuk v první řadě nebyl úplně ideální, dav mezi písničkami byl leckdy hlučnější, ale vidět PSB z blízka stálo za to. Chris jako obvykle v roli téměř statisty (ale na ty klávesy sáhnul, vážně!), na Neilovi bylo vidět, že si koncert užívá, že to není jen nějaká nepříjemná povinnost.

Mezi nejzajímavější momenty z koncertu patřila písnička Dreaming Of The Queen, kdy jsem si předem říkal, zda to nebude poněkud divné či kýčovité, když při ní promítají záběry z pohřbu, ale nebylo. Naopak tato projekce zvláštním způsobem umocnila slova "And there were no more lovers left alive / No one had survived". Jiným zajímavým okamžikem byla vizuálně minimalisticky provedená písnička Rent. Byť má celkem prostý text, přišlo mi, jako bych znovuobjevil její kouzlo. Jako by i tady platilo ono "v jednoduchosti je krása".

Ale na pódiu se dělo něco prakticky neustále, tanečnící tančili, dělali přemety a podobně, doprovodní zpěváci v čele se Sylvií Mason-James zpívali (Sylvia v závěru "nabízela" mikrofon publiku), prostě celý koncert byl (v rámci zvukových možností první řady) fajn.

===

Podle domluvy s Tanjou jsme já, skupinka Rusek a Andynka, která pohotově zareagovala, ihned po Go West vystartovali pryč, směrem k hotelu Expo. Cestou mi x-krát zvonil mobil, ale neměl jsem čas se zastavovat (byl v baťohu) ani dech mluvit. A i kdybych mohl, stejně jsem nemohl říct, kde jsem, což jsem považoval za hlavní důvod, proč je po mně sháňka.

Po chvíli jsme doběhli k hotelu, nikde nikdo, tak jsme čekali venku a různě jsme si povídali. Nebohá Andynka mě musela párkrát požádat (když jsme mluvili jen spolu, ne dohromady s Ruskami), že sice anglicky něco rozumí, ale jestli bych na ni nemoh mluvit česky (angličtina mi šla na jazyk asi vlivem mezinárodního okolí). Byla děsně překvapená a nadšená, že už mám rodinu. Ohledně PSB se nic nedělo. Asi po hodině jsme se přesunuli do "čekárny" v hotelu.

Později jsem si všiml asi hodinu staré SMS od Alis, která psala, že mají autogramy (jak jsem zjistil během soboty, potkali je kolem půlnoci u východu pro účinkující; vůbec jsem nepředpokládal, že by tam PSB byli tak dlouho po skončení koncertu). Když jsem jí volal zpátky (po té zhruba hodině), už to nebrala. Zkusil jsem tedy warpera, o kterém jsem věděl, že bude ponocovat, jestli nebyl s Alis a nepotkal PSB (aspoň by třeba bylo jasné, jestli je ještě naděje, že se jich dočkáme). Nepotkal. Kolem půl druhé jsme já a Andynka z hotelu odešli, na Andynku čekal přítel a já odjel domů.

===

Další den se ukázalo, že PSB v hotelu Expo sice asi opravdu byli, ale jen kvůli rozhovorům. Údajně bydleli ve Four Seasons. Takže společná fotka třeba někdy příště. Každopádně to byl velký den, přeci jen rozhovor pro televizi, setkání s fanoušky a koncert PSB (a pak ještě chvíle nadějného čekání), taková kombinace se jen tak nesejde.

Celkový výborný dojem tak kromě marného čekání v hotelu (ale s tím se musí počítat) pokazilo jen určité nepochopení (resp. způsob - do jisté míry zvláštní - jakým bylo toto nepochopení dáno najevo) některých fanoušků, kteří si představovali, že budu po koncertě k dovolání, i když nic takového nebylo předem domluveno a i když v tom z mé strany nebyl žádný zlý úmysl.

Až na tato dvě negativa byl ale páteční večer skvělý. Snad si ho budu nějakou chvíli pamatovat.
_________________
It's time...
http://psb-atdeadofnight.net/cz/


Naposledy upravil Tom dne 18. srpen 2006 13:51, celkově upraveno 3 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
oomph.girl



Založen: 28.5.2006
Příspěvky: 334
Bydliště: Hustopeče

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2006 18:56    Předmět: Citovat

dík za pěkné zblížení koncertu...to mě jen více motivuje k tomu, abych věřila více v to PŘÍŠTĚ! Mr. Green
_________________
I looove youuuu too thee eeeend, tell me tell me, who's the man on your side, who's your light noooow
-takhle budu vypadat, až vás uvidím Big Grin
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
FantasticVoyage



Založen: 8.5.2006
Příspěvky: 524
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2006 19:19    Předmět: Citovat

Technická: 7. září je čtvrtek ne pátek... a ... koncert začal skoro přesně ve 21:45, ne po půl desáté.

Jinak pěkné - dávám 1- Mr. Green
_________________

**---I am a DJ--I am what I play--I've got believers--Believing me---**
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
Flyer



Založen: 8.5.2006
Příspěvky: 549
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2006 20:25    Předmět: Re: Můj pátek 11. 8. 2006 (slohová práce) Citovat

Tom napsal:
Ministry byli opravdu slyšet

To mi povídej Smile. Dorazil jsem na výstaviště něco před osmou, jejich koncert právě vrcholil a já si u vchodu na LP připadal, jak když vcházím pekelnou branou. A úsek z písničky Psalm 69, ve kterém se pořád opakuje "sixty-nine, sixty-nine, sixty-nine..." mi v hlavě zní doteď Laughing.

Jo a jinak moc hezká slohová práce Smile.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail MSN Messenger
Tom
Site Admin


Založen: 1.5.2006
Příspěvky: 874

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2006 20:37    Předmět: Citovat

Edit 1: opraveno datum Poprasku
Edit 2: upřesněna pozice v první řadě
_________________
It's time...
http://psb-atdeadofnight.net/cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
oomph.girl



Založen: 28.5.2006
Příspěvky: 334
Bydliště: Hustopeče

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2006 20:38    Předmět: Citovat

FantasticVoyage napsal:
Technická: 7. září je čtvrtek ne pátek... a ... koncert začal skoro přesně ve 21:45, ne po půl desáté.

Jinak pěkné - dávám 1- Mr. Green


že ty si vždy musíš trochu rýpnout co? Laughing Wink
_________________
I looove youuuu too thee eeeend, tell me tell me, who's the man on your side, who's your light noooow
-takhle budu vypadat, až vás uvidím Big Grin
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
Tom
Site Admin


Založen: 1.5.2006
Příspěvky: 874

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2006 20:40    Předmět: Citovat

FantasticVoyage napsal:
Technická: 7. září je čtvrtek ne pátek...


No prostě v novém školním roce... Razz Wink

FantasticVoyage napsal:
a ... koncert začal skoro přesně ve 21:45, ne po půl desáté.


Twisted Evil Mr. Green
_________________
It's time...
http://psb-atdeadofnight.net/cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
FantasticVoyage



Založen: 8.5.2006
Příspěvky: 524
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2006 20:41    Předmět: Citovat

oomph.girl napsal:
FantasticVoyage napsal:
Technická: 7. září je čtvrtek ne pátek... a ... koncert začal skoro přesně ve 21:45, ne po půl desáté.

Jinak pěkné - dávám 1- Mr. Green


že ty si vždy musíš trochu rýpnout co? Laughing Wink


Jenom mu to vracím, nic víc. Razz Mr. Green
_________________

**---I am a DJ--I am what I play--I've got believers--Believing me---**
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
oomph.girl



Založen: 28.5.2006
Příspěvky: 334
Bydliště: Hustopeče

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2006 20:43    Předmět: Citovat

FantasticVoyage napsal:


Jenom mu to vracím, nic víc. Razz Mr. Green


nevím co, ale tak když říkáš?! Mr. Green

PS:čekej dlouhatánckou zprávičku Twisted Evil Twisted Evil Cool
_________________
I looove youuuu too thee eeeend, tell me tell me, who's the man on your side, who's your light noooow
-takhle budu vypadat, až vás uvidím Big Grin
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
Tom
Site Admin


Založen: 1.5.2006
Příspěvky: 874

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2006 20:55    Předmět: Citovat

oomph.girl napsal:
FantasticVoyage napsal:


Jenom mu to vracím, nic víc. Razz Mr. Green


nevím co, ale tak když říkáš?! Mr. Green

PS:čekej dlouhatánckou zprávičku Twisted Evil Twisted Evil Cool


Pokračování viz http://www.psb.php5.cz/viewtopic.php?p=782#782 Mr. Green
_________________
It's time...
http://psb-atdeadofnight.net/cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Pet Shop Boys v hloubi noci -> Pet Shop Boys Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.



Powered by php B.B. © 2001, 2005 php B.B. Group
Český překlad php B.B. Czech - www.phpbbcz.com

NAVRCHOLU.cz