Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Ondřej
|
Zaslal: 18. listopad 2006 1:57 Předmět: |
|
|
Flyer napsal: | Soundtrack k filmu Malena od mého nejoblíbenějšího skladatele filmové hudby - E. Morriconeho |
Morricone taky nemá chybu ... taky doporučuji Alana Silvestriho _________________ Don´t Spit On My Mind .. never |
|
Návrat nahoru |
|
|
Flyer
|
Zaslal: 18. listopad 2006 11:47 Předmět: |
|
|
Ondřej napsal: | taky doporučuji Alana Silvestriho |
Silvestriho mám taky rád. Miluju jeho soundtrack k Forrest Gumpovi, pak se mi jeho hudba líbila i v Propasti a v trilogii Návratu do budoucnosti. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
FantasticVoyage
|
Zaslal: 18. listopad 2006 12:35 Předmět: |
|
|
Tom napsal: | FantasticVoyage napsal: | Tom napsal: | Suzanne Vega? Znáš "In Liverpool"? Mňam mňam.
(Příspěvek č. 2000 ) |
No samo. |
A? |
...a zní mi to teď díky tobě od rána v hlavě. _________________
**---I am a DJ--I am what I play--I've got believers--Believing me---** |
|
Návrat nahoru |
|
|
Tom Site Admin
|
Zaslal: 18. listopad 2006 14:02 Předmět: |
|
|
Mými nejoblíbenějšími soundtracky jsou např.:
Nyman - The Piano
Vangelis - Blade Runner
Glass - The Hours _________________ It's time...
http://psb-atdeadofnight.net/cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
|
FantasticVoyage
|
Zaslal: 18. listopad 2006 14:15 Předmět: |
|
|
Tom napsal: | Mými nejoblíbenějšími soundtracky jsou např.:
Nyman - The Piano
Vangelis - Blade Runner
Glass - The Hours |
Není Vangelis ten maník, co dělal soundtrack k Alexanderovi? Docela děs.
Já dneska posluchám soundrack k "A Girl with a Pearl Earring" od Alexandre Desplate (tohle jméno fakt neradno skloňovat... ) Pamatuju si, že mě ta hudba kdysi v kině úplně dostala, před půl rokem jsem ji konečně sehnala. _________________
|
Návrat nahoru |
|
|
Tom Site Admin
|
Zaslal: 18. listopad 2006 14:20 Předmět: |
|
|
FantasticVoyage napsal: | Není Vangelis ten maník, co dělal soundtrack k Alexanderovi? Docela děs. |
Jo (neznám to, a ani jsem to dodnes nevěděl... ). Ona jeho pozdější tvorba možná je trochu rozmělněná (tedy, já od něj znám naposled něco z r. 97/98 ), ale např. BR (raná osmdesátá) je prostě skvělej _________________ It's time...
http://psb-atdeadofnight.net/cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Flyer
|
Zaslal: 18. listopad 2006 14:21 Předmět: |
|
|
Z tý pozdější Vangelisovy tvorby se mi hrozně líbí hymna (+ její remixy) MS ve fotbale 2002. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Salmon
|
Zaslal: 18. listopad 2006 14:21 Předmět: |
|
|
Soundtracky? Potemkin, Trainspotting, Pulp Fiction... _________________ Aboard an old pirate ship made of wet souls
we plunder and pillage from North to South poles
we only steal metal like guns, tanks and toasters
we melt it all down and we make rollercoasters! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Flyer
|
Zaslal: 18. listopad 2006 14:27 Předmět: |
|
|
Jinak mezi mé oblíbené soundtracky patří:
Malena, Legend of 1900, Cinema Paradiso, Kill Bill 2, The Last Samurai, Battleship Potemkin (od PSB samozřejmě ), The Rock, Forrest Gump, Amelie z Montmartru, Planescape: Torment (pravda, tohle je sice PC hra, ale s tak nádhernou hudbou, že by ji mohl závidět kdejaký film), Deus Ex (taky PC hra ), Schindler's List, Big Fish ... a fůra dalšího _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Flyer
|
Zaslal: 18. listopad 2006 15:07 Předmět: |
|
|
FantasticVoyage napsal: | Není Vangelis ten maník, co dělal soundtrack k Alexanderovi? Docela děs. |
Hm, mně celej tenhle film přišel takovej ... no ... ne zrovna dvakrát povedenej. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
FantasticVoyage
|
Zaslal: 18. listopad 2006 15:32 Předmět: |
|
|
Flyer napsal: | FantasticVoyage napsal: | Není Vangelis ten maník, co dělal soundtrack k Alexanderovi? Docela děs. |
Hm, mně celej tenhle film přišel takovej ... no ... ne zrovna dvakrát povedenej. |
Mně se film líbil, hudba ne.
Moje oblíbená filmová? Frida, Big Fish, Monsoon Wedding (já ráda Indii), no a teď naposled Little Miss Sunshine - to bych fakt ráda sehnala.
Miluju Ryuichi Sakamota - viz jeho hudba pro Merry Christmas, Mr. Lawrence, Bertulluciho "Posledního císaře" a "Malého Buddhu". Na Posledním cisaři spolupracoval s Davidem Byrnem - Byrnovy skladby se od Sakamotových dají docela snadno odlišit...
Tady je jedna verze Merry Christmas Mr. Lawrence Theme - jedna z mých nejoblíbenějších instrumentálek vůbec.
http://www.youtube.com/watch?v=qK5iNGPQnO4
A tohle je "Rain" z Posledního císaře:
http://www.youtube.com/watch?v=8tKfYwc4zxA _________________
|
Návrat nahoru |
|
|
Flyer
|
Zaslal: 18. listopad 2006 16:47 Předmět: |
|
|
Pěkné instrumentálky.
Ta 'Merry Christmas Mr. Lawrence' mi trochu připomíná Debussyho Clair de Lune, což je prozměnu jedna z mých nejoblíbenějších skladeb. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Flyer
|
Zaslal: 18. listopad 2006 17:10 Předmět: |
|
|
FantasticVoyage napsal: | Mně se film líbil, hudba ne. |
Já moc nemusím historické velkofilmy (Poslední samuraj je čestnou výjimkou), prostě bohatá výprava a "feeling" těchto snímků mě spíš odrazuje. Uznávám, že Alexander je trochu jiný, prokreslení postav tu nebylo špatné a i hodnotím odvahu O. Stenea přijít s Alexandrem jako s gayem...Horší věcí je, že mi tenhle film přišel strašně zdlouhavý, nezáživný, ... prostě nudný. Vím, že se názory na tenhle film dost diametrálně liší, což jsem koneckonců viděl i u svého kamaráda, který se do tohoto filmu zamiloval. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
FantasticVoyage
|
Zaslal: 18. listopad 2006 17:27 Předmět: |
|
|
Flyer napsal: | FantasticVoyage napsal: | Mně se film líbil, hudba ne. |
kamaráda, který se do tohoto filmu zamiloval. |
No, ZAS TAK se mi to nelíbilo, ale je to jeden z mála historických filmů, které jsem viděla A líbily se mi. Co se týče historických filmů, jsme na tom asi podobně - takovéhle věci si radši čtu, jelikož filmaři tíhnou k tomu, udělat z tho vždycky mega podívanou - což mě dost odrazuje. "Moje" filmy bývají totiž lepší.
Back to the topic: teď docela ulítávám na Nelly Furtado a jejím posledním singlu "All Good Things (Come To An End)" - poznámka pro Toma: na PopJustice má Nelly song "Maneater" - tam spíš křičí - kdežto v téhle písničce celkem i zpívá. _________________
|
Návrat nahoru |
|
|
FantasticVoyage
|
Zaslal: 18. listopad 2006 17:30 Předmět: |
|
|
Flyer napsal: | kamaráda, který se do tohoto filmu zamiloval. |
Já se spíš zamilovala do Alexandra - byly doby, kdy jsem byla schopná odříkat jeho životopis zpaměti (což už je u mě výkon ) _________________
|
Návrat nahoru |
|
|
|