|
Pet Shop Boys v hloubi noci ...endless thoughts and questions...
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Flyer
|
Zaslal: 30. prosinec 2006 18:51 Předmět: |
|
|
FantasticVoyage napsal: | Jinak klasika: opět a zase znovu Kate Bush, Bowie |
Tos mi připomněla, že dneska se mi zdál sen o PC hře Oblivion (kterou jsem dostal k Vánocům a do které jsem momentálně maximálně zažranej ) a jako hudební doprovod v ní hrálo Bowieho Heroes (fakt netuším, proč moje podvědomí vybralo zrovna tenhle song ). Díky tomu mi celej den tahle písnička leží v hlavě. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Salmon
|
Zaslal: 30. prosinec 2006 19:06 Předmět: |
|
|
Ale Heroes ako outro Oblivionu by vazne nebolo zle...
Btw, aby som bol intopic, tak striedam Give Peace A Chance, Strawberry Fields Forever a San Francisco... _________________ Aboard an old pirate ship made of wet souls
we plunder and pillage from North to South poles
we only steal metal like guns, tanks and toasters
we melt it all down and we make rollercoasters! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Flyer
|
Zaslal: 30. prosinec 2006 19:14 Předmět: |
|
|
Salmon napsal: | Ale Heroes ako outro Oblivionu by vazne nebolo zle... |
Ještě jsem Oblivion nedohrál, takže nemůžu říct (a vypadá to, že ještě dlouho nedohraju - zatím totiž kašlu na hlavní přiběhovou linii a plním vedlejší questy, prozkoumávám svět a chodím na lov do dungeonů )
Pokud si ale dobře pamatuju, tak Heroes hrálo například v intru NHL 98 (oprava: 99). _________________
Naposledy upravil Flyer dne 30. prosinec 2006 21:31, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Salmon
|
Zaslal: 30. prosinec 2006 19:22 Předmět: |
|
|
Ja Oblivion momentalne hram odznova, anzto som nainstalovat OOO, bo ten level scalling je vazne priserny... Momentalne riesim, za koho to teraz rozohram A zase taky alibisticky OT prispevok- hudba v Oblivione je klisovita, ale vazne nadherna _________________ Aboard an old pirate ship made of wet souls
|
Návrat nahoru |
|
|
Flyer
|
Zaslal: 30. prosinec 2006 19:28 Předmět: |
|
|
Salmon napsal: | Ja Oblivion momentalne hram odznova, anzto som nainstalovat OOO, bo ten level scalling je vazne priserny... Momentalne riesim, za koho to teraz rozohram A zase taky alibisticky OT prispevok- hudba v Oblivione je klisovita, ale vazne nadherna |
Jo, ten level scalling je fakt trochu opruz, ale zatím mě ještě nenaštval tak, abych hrál s OOO pluginem. Uvidím časem.
A ta hudba v Oblivionu je skutečně krásná. Není nad to procházet se při západu slunce po lukách plných květin a poslouchat při tom některou z jímavých skladeb. Áaach, jak já miluju romantiku v PC hrách. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Salmon
|
Zaslal: 30. prosinec 2006 19:39 Předmět: |
|
|
O tom, ze je ta hra atmosfericka a nadherna do posledneho riadku v engine, niet sporu. Akurat grafika mohla byt osobitejsia a zaujimavejsia, nieco ako Planescape... btw na nejaky intopic uz kaslem, nech sa s tym hraju kompetentni _________________ Aboard an old pirate ship made of wet souls
|
Návrat nahoru |
|
|
Flyer
|
Zaslal: 30. prosinec 2006 19:44 Předmět: |
|
|
Salmon napsal: | O tom, ze je ta hra atmosfericka a nadherna do posledneho riadku v engine, niet sporu. Akurat grafika mohla byt osobitejsia a zaujimavejsia, nieco ako Planescape... btw na nejaky intopic uz kaslem, nech sa s tym hraju kompetentni |
Trochu mě mrzí, že moje grafárna (ATI Radeon x800, 256 MB RAM) nepodporuje pixel shadery 3.0, takže nemůžu zapnout HDR a musím se spokojit " jen" s bloom efekty. Jinak ale musím říct, že mi Oblivion běhá dost svižně (rozlišení 1280x1024, vysoké detaily). _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Salmon
|
Zaslal: 30. prosinec 2006 19:50 Předmět: |
|
|
Njn, nejaku extremnu narocnost som nepostrehol, vypada to dobre aj v nizsich rozliseniach... Btw najviac ma asi stve (okrem toho, ze skutocne netusim, za koho to mam rozohrat) okrem snad uz opraveneho level scallingu, ze z kona nejde utocit. V situacii, ked ma v lese napadne vlk, tak kym zleziem, vytiahnem zbran a zistim, odkial vlastne utoci, mam cca polovicu zivota, mam vazne chut zabit namiesto toho vlka niekoho ineho _________________ Aboard an old pirate ship made of wet souls
|
Návrat nahoru |
|
|
Flyer
|
Zaslal: 30. prosinec 2006 19:57 Předmět: |
|
|
Salmon napsal: | Njn, nejaku extremnu narocnost som nepostrehol, vypada to dobre aj v nizsich rozliseniach... Btw najviac ma asi stve (okrem toho, ze skutocne netusim, za koho to mam rozohrat) okrem snad uz opraveneho level scallingu, ze z kona nejde utocit. V situacii, ked ma v lese napadne vlk, tak kym zleziem, vytiahnem zbran a zistim, odkial vlastne utoci, mam cca polovicu zivota, mam vazne chut zabit namiesto toho vlka niekoho ineho |
To souhlasím, mělo to být vyřešeno jako např. ve hře Sacred.
I když tam těch potvor bylo v exteriérech o hooodně víc. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
FantasticVoyage
|
Zaslal: 30. prosinec 2006 20:10 Předmět: |
|
|
Flyer napsal: | a jako hudební doprovod v ní hrálo Bowieho Heroes (fakt netuším, proč moje podvědomí vybralo zrovna tenhle song ). Díky tomu mi celej den tahle písnička leží v hlavě. |
Každopádně cool. _________________
**---I am a DJ--I am what I play--I've got believers--Believing me---** |
|
Návrat nahoru |
|
|
FantasticVoyage
|
Zaslal: 30. prosinec 2006 20:20 Předmět: |
|
|
Jak to tak tady pročítám, připadám si jako Alenka v říši divů... _________________
**---I am a DJ--I am what I play--I've got believers--Believing me---** |
|
Návrat nahoru |
|
|
Flyer
|
Zaslal: 30. prosinec 2006 21:30 Předmět: |
|
|
FantasticVoyage napsal: | Jak to tak tady pročítám, připadám si jako Alenka v říši divů... |
No jo no, poslední dobou už mě hry nebraly tak, jako dřív, ale co jsem se pustil do Oblivionu, tak se opět vzbudilo mé hráčské srdce.
Je to už totiž opravdu dlouho, kdy mě nějaká hra takhle chytla. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Salmon
|
Zaslal: 31. prosinec 2006 12:02 Předmět: |
|
|
Ale predsa u mna este pred Oblivionom su klenoty typu Planescape: Torment, Arcanum, Vampire The Masquerade: Bloodlines, Fallouty a KotORy- je sice krasna sloboda typu "do what you want to do", ale ja v sucasnom stave hier (tj ked je 'sloboda' viacmenej nepriamoumerna s 'pribehom') uprednostnujem zomknuty pribeh, specificku atmosferu (co Oblivion nesplna- aj cez vsetku nadheru je to klasicka fantasy) a 'slobodu charakteru'- napr. v KOTORe alebo v PST sa mi viackrat stalo, ze som na tristvrte hodinu rozmyslal nad nejakym moralnym dilematom-
Ok, mohol by som vypnut pozu RPG nostalgika (v 16tich to neprijemne hranici s emom ) a zapnut Oblivion... _________________ Aboard an old pirate ship made of wet souls
|
Návrat nahoru |
|
|
Flyer
|
Zaslal: 31. prosinec 2006 12:16 Předmět: |
|
|
Salmon napsal: | Ale predsa u mna este pred Oblivionom su klenoty typu Planescape: Torment, Arcanum, Vampire The Masquerade: Bloodlines, Fallouty a KotORy- je sice krasna sloboda typu "do what you want to do", ale ja v sucasnom stave hier (tj ked je 'sloboda' viacmenej nepriamoumerna s 'pribehom') uprednostnujem zomknuty pribeh, specificku atmosferu (co Oblivion nesplna- aj cez vsetku nadheru je to klasicka fantasy) a 'slobodu charakteru'- napr. v KOTORe alebo v PST sa mi viackrat stalo, ze som na tristvrte hodinu rozmyslal nad nejakym moralnym dilematom-
Ok, mohol by som vypnut pozu RPG nostalgika (v 16tich to neprijemne hranici s emom ) a zapnut Oblivion... |
Tak Planescape: Torment ani nepovažuju za hru, to je spíše umění. Nepamatuju si, že by mě nějaká hra tak emocionálně zasáhla, jako tahle. Je to už sice několik let, co jsem ji hrál, ale živé vzpomínky na ní mám do teď. Příběh, hloubka, filozofický rozměr, k tomu bizarní grafika, NÁDHERNÁ hudba a famózní hratelnost. Sakryš, je to jenom můj pocit, nebo už se takové hry, jako byl Planescape, nedělají?
Na Falloutech jsem svého času také ujížděl, pamatuju si, že když jsem chodil do 8. třídy ZŠ, tak druhý díl vyšel jako příloha časopisu Level. A díky tomu byla u nás ve třídě hotová falloutovská mánie. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Salmon
|
Zaslal: 31. prosinec 2006 12:21 Předmět: |
|
|
Ale ved predsa hra a umenie sa nevylucuje Ale pri PST som mal pocit, ze skor hram knizku. Herna extaza. Jeden z najemocionalnejsich a najsilnejsich umeleckych zazitkov mojho zivota.
Btw, vyvojari sa z PST predsa poucili. Pri tej predajnosti zistili, ze sa proste takto silne, filozoficke, originalne a morbidne hry proste vydavat neoplatie _________________ Aboard an old pirate ship made of wet souls
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|