|
Pet Shop Boys v hloubi noci ...endless thoughts and questions...
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Flyer
|
|
Návrat nahoru |
|
|
FantasticVoyage
|
Zaslal: 10. leden 2007 20:42 Předmět: |
|
|
Nikdy jsem nepochopila, jak se můžou lidi Matrixem tak moc zabývat a rozebírat ho.
První Matrix byl prostě dobrej film, čímž to pro mě končí.
(Aneb, jak říká Robbie: "Take both pills, fuck the Matrix" )
Z filmografie Keanu Reevese mě rozhodně víc zaujaly jiné filmy (Ďáblův advokát a Constantine), které mi připadají k rozebírání zajímavejší.
Ale jo, Matrix je holt fenomén, to uznávám - mě osobně ale zas tak moc neoslovil.
(u třetího dílu jsem dostávala záchvaty smíchu - a to i na druhý "pohled"
- Nikomu, komu se to líbilo, to ale neberu. Lidé jsou různí. ) _________________
**---I am a DJ--I am what I play--I've got believers--Believing me---** |
|
Návrat nahoru |
|
|
Flyer
|
Zaslal: 11. leden 2007 13:51 Předmět: |
|
|
Ještě bych se vrátil k tomu, proč Keanu v Matrixu 2 & 3 nevypadal tak skvěle, jako v prvním dílu. Těch důvodů mohlo být podle mě víc. Jednak je možné, že za to mohla dieta, kterou Keanu držel pro natáčení Reloaded a Revolutions, velkou roli ale mohl hrát i Keanův psychický stav. Během příprav se totiž zabila jeho přítelkyně při autonehodě, uvažovalo se prý dokonce i tom, že spáchala sebevraždu. Keanova přítelkyně totiž těžce nesla, že se jim narodilo mrtvé dítě. A aby toho nebylo málo, tak během natáčení lékaři zjistili u Keanovy sestry leukémii v pokročilém stádiu...Musel to být obrovský nápor na psychiku a tudíž bych se ani nedivil, kdyby se to projevilo na postavě Nea. Upřímně řečeno, Keanův herecký výkon mi v Matrixu 2 & 3 přišel takový mdlý... _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
FantasticVoyage
|
Zaslal: 11. leden 2007 18:29 Předmět: |
|
|
Já si Keanu jako člověka moc vážím - a samozřejmě i jako herce.
V pokračování Matrixu ale jakoby hrál spíš parodii na Nea... _________________
|
Návrat nahoru |
|
|
FantasticVoyage
|
Zaslal: 11. leden 2007 18:32 Předmět: |
|
|
P.S. Celá trilogie Matrixu je pro mě rozhodně lepší než trilogie Pána prstenů - u toho jsem se nudila - u Matrixu nikdy.
Btw, takových, co dostávali u Revolutions záchvaty smíchu, bylo pár (ale sama jsem nebyla ). Většina zírala na plátno s pusou dokořán.
(A ti, co tvrdí, že ne, zírají dodnes. ) _________________
|
Návrat nahoru |
|
|
Flyer
|
Zaslal: 11. leden 2007 18:52 Předmět: |
|
|
FantasticVoyage napsal: | Já si Keanu jako člověka moc vážím - a samozřejmě i jako herce. |
Já ho mám taky rád, navíc se narodil ve stejný den, jako moje máma (2.9. - akorát o dva roky později )
FantasticVoyage napsal: | V pokračování Matrixu ale jakoby hrál spíš parodii na Nea... |
Ač nerad, musím souhlasit. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Flyer
|
Zaslal: 11. leden 2007 18:56 Předmět: |
|
|
FantasticVoyage napsal: | P.S. Celá trilogie Matrixu je pro mě rozhodně lepší než trilogie Pána prstenů - u toho jsem se nudila - u Matrixu nikdy.) |
Mně přišel ještě jakž takž záživnej LOTR:FOTR (), u dvojky už jsem se lehce nudil (i když glům byl bezva) a z trojky jsem viděl jen hodinu a pak to vypnul - do dneška jsem to nedokoukal.
FantasticVoyage napsal: | Btw, takových, co dostávali u Revolutions záchvaty smíchu, bylo pár (ale sama jsem nebyla ). Většina zírala na plátno s pusou dokořán.
(A ti, co tvrdí, že ne, zírají dodnes. ) |
To by ale pak znamenalo, že patříš mezi ty, co na to plátno zírají dodnes. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
FantasticVoyage
|
Zaslal: 11. leden 2007 18:59 Předmět: |
|
|
Flyer napsal: |
To by ale pak znamenalo, že patříš mezi ty, co na to plátno zírají dodnes. |
Jo, to mi taky došlo, když jsem to dopsala.
Já to myslela spíš tak, že jsou tací, kteří tehdy fascinovaně zírali a líbilo se jim to, kdežto když začalo být cool na pokračování Matrixu házet hnůj, přidali se k většině.
Kdežto já jsem na poslední Matrix už rovnou šla s tím, že jdu na komedii, čímž jsem se později stala jednou z většiny (ač nerada ) _________________
|
Návrat nahoru |
|
|
Flyer
|
Zaslal: 11. leden 2007 19:35 Předmět: |
|
|
FantasticVoyage napsal: |
Jo, to mi taky došlo, když jsem to dopsala.
Já to myslela spíš tak, že jsou tací, kteří tehdy fascinovaně zírali a líbilo se jim to, kdežto když začalo být cool na pokračování Matrixu házet hnůj, přidali se k většině.
Kdežto já jsem na poslední Matrix už rovnou šla s tím, že jdu na komedii, čímž jsem se později stala jednou z většiny (ač nerada ) |
Já se přiznám, že tehdá jsem na Matrixu dost ulítával, Reloaded se mi, i přes některý nedostatky, líbil a na Revolutions jsem se tak upřímně těšil. I z třetího dílu jsem byl spokojený, možná se mi líbil o trochu víc, než ten druhý...
Pamatuju si, že po zhlédnutí Revolutions na mě padla nějaká depka či co, byl jsem nějaký nachlazený, do toho sychravé listopadové počasí ... no a děj v Revolutions taky není moc veselý (pokud to teda člověk nebere jako komedii ). Celou cestu z kina domů jsem musel na ten film myslet, spojovat mezi sebou různé souvislosti z jednotlivých dílů, hledat významy ... a tak. Doma jsem pak sednul k PC a zkoušel na netu hledat nějaké analýzy celé trilogie, aby se mi ty myšlenky aspoň trochu utřídily. No a našel jsem právě tenhle článek, na který jsem v této diskuzi dával odkaz. Po jeho přečtení mi pak ještě spousta věcí došla a nakonec jsem si řekl, že i když Matrixovská trilogie není dokonalá, má něco do sebe a v záplavě (h)různých hollywoodských kravin je to aspoň něco, co trochu procvičí mozkový závity. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
FantasticVoyage
|
Zaslal: 11. leden 2007 19:58 Předmět: |
|
|
Nechtěl by sem ještě napsat někdo jiný?
---
Upřímně řečeno, jako dcera filozofa mám k filozofování tak trochu odpor.
Osobně jsem v Matrixu nic nového pod sluncem neobjevila. Bible, Ježíš a Buddha už vše podstatné řekli a bří Wachovští to jen přetavili do futuristické podívané. Šikovně, to se musí uznat.
- Flyere: viděl jsi V for Vendetta? Ta scéna, kdy do centra Londýna dorazí davy V-ů...to bylo rozhodně působivější, než Neovy souboje s davama Smithů (to bylo k smíchu - samozřejmě, když to člověk bere jako podobenství, tak ne - ale vizuálně teda fakt dost směšný)
---
Dneska se podívám na Fanny a Alexandr, odpoledne jsem to šlohla v Levných knihách (no dobře, nešlohla ) - je to jeden z mála Bergmanových filmů, které jsem nečetla. Tak se na něj holt budu muset podívat, když už Ingi nevydal scénář.
|
|
Flyer
|
Zaslal: 11. leden 2007 20:06 Předmět: |
|
|
Vendettu jsem viděl. Vizuálně to bylo hodně dobrý, zas se ale musí vzít v potaz, že to je novější film než Matrix Reloaded a tudíž technologie urazily zas o krok dál.
Fannyho a Alexandra mám v 5 hodinové verzi, zatím se ale přiznám, že jsem nenašel odvahu se na to kouknout (a to já jinak Bargmana rád ) _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
FantasticVoyage
|
Zaslal: 11. leden 2007 20:27 Předmět: |
|
|
Flyer napsal: |
Fannyho a Alexandra mám v 5 hodinové verzi, zatím se ale přiznám, že jsem nenašel odvahu se na to kouknout (a to já jinak Bargmana rád ) |
Tahle verze má 188 minut - takže si to dám po částech.
Jako "Posledního císaře" - na toho jsem koukala natřikrát (v rozmezí půl roku ). Skvělej film, mimochodem. A pastva pro oči. Není nad přirozenou, nepočítačovou krásu... A silnej lidskej příběh. _________________
|
Návrat nahoru |
|
|
Flyer
|
Zaslal: 11. leden 2007 20:39 Předmět: |
|
|
FantasticVoyage napsal: | Tahle verze má 188 minut - takže si to dám po částech. |
Kdyby se Ti tenhle film hodně zalíbil, tak stačí říct a můži Ti tu 312minutovou verzi někdy přinýst. .
FantasticVoyage napsal: | Jako "Posledního císaře" - na toho jsem koukala natřikrát (v rozmezí půl roku ). Skvělej film, mimochodem. A pastva pro oči. Není nad přirozenou, nepočítačovou krásu... A silnej lidskej příběh. |
Posledního císaře jsem neviděl a docela mě to mrzí. Před nějakým časem ho dávali v televizi a ja ho tehdy prošvih. No, snad není všem dnům konec. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Flyer
|
Zaslal: 12. leden 2007 13:22 Předmět: |
|
|
Btw, to jsme se zase zapovídali.
Ani bych se nedivil, kdyby po zadání slova "matrix" do googlu vyskočilo jako první Tomovo PSB fórum. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
FantasticVoyage
|
Zaslal: 12. leden 2007 13:32 Předmět: |
|
|
Já to nezačala, že ne? _________________
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|